17181920
Zebra Cinema

Voortaan kan je op dinsdagavond in Cinema Cameo terecht voor Zebracinema, een initiatief van CC de Bogaard. Zebracinema is het circuit van de arthousefilm in Limburg en streeft ernaar om de recente kwaliteitsfilm te tonen aan het Limburgse filmpubliek. Hierbij gaat extra aandacht naar de Europese en mondiale film en naar het filmdebuut van jonge regisseurs.

Wanneer: elke dinsdag (vanaf 6 september 2016) om 20.15 uur (schooldagen)

Bij elke Zebrafilm is een korte inleiding voorzien.

Een ticket kost € 6. Je kan hier ook online je tickets reserveren.

Meer info en programmatie: www.debogaard.be, www.zebracinema.be

 

JUNI 2019

::Nu dinsdag 04/06::20u15
Les Chatouilles
Odette is 8 jaar, en houdt van dansen en tekenen. Waarom wantrouwt ze een vriend van haar ouders die een “kietelspelletje” met haar wil spelen? Eenmaal volwassen, danst Odette haar woede weg. Ze verbreekt de stilte en omarmt het leven... De film is meedogenloos scherp en brengt emotie, finesse en nuance samen. Bij momenten brutaal, maar tegelijk ook poëtisch.
 
::Dinsdag 11/06::20u15
Wildlife
Deze film speelt zich af in Montana tijdens de jaren zestig en gaat over de gevoelige, veertienjarige Joe, enig kind van Jeanette en Jerry. Wanneer zijn vader het huis verlaat en zijn moeder een affaire krijgt, raakt hij danig in de war… Acteur Paul Dano maakt indruk met dit indringend portret van een imploderend gezin, opgehangen aan een trio topacteurs en geobserveerd door de grote ogen van een veertienjarige jongen.
 
::Dinsdag 18/06::20u15
Carmen y Lola
Carmen is een Roma; ze woont in een buitenwijk van Madrid. Ze is voorbestemd hetzelfde leven te leiden als dat van vele generaties vrouwen vóór haar: trouwen en zoveel mogelijk kinderen baren. Maar dan ontmoet ze de eigenzinnige Lola, die wil studeren en van meisjes houdt. Energieke debuutfilm die de levendigheid van een zigeunergemeenschap combineert met een cast van niet-professionele acteurs. Origineel en authentiek.
 
::Dinsdag 25/06::20u15
Colette
Een allesbehalve stijf kostuumdrama over een 19de eeuwse schrijfster die vanuit de schaduw van haar man heeft moeten toekijken hoe háár boeken onder zíjn naam succes kregen.  Meer nog dan een biopic is de film een portret van een huwelijk. Tussen de man en de vrouw is het vuurwerk. Hij is gruwelijk dominant, maar zij is bepaald geen mak schaap. Keira Knightley laat zich van haar beste kant zien in een rol die veel van haar vraagt, maar die ze zich met gemak toe-eigent. 
 
 


  

© 2019, Kruimels Development - Alle rechten voorbehouden